Om företaget

JG Optotech AB grundades 2000 av Jörgen Gustafsson. JG Optotech är ett företag som utför olika fiberoptiska lösningar åt stora och små företag. Vi utför även olika tjänster/installationer, fiberblåsning, fiberskarvning, inmätning, dokumentation samt patchning. Inom fiberblåsning använder vi Jetnet, Ribbonet samt traditionell kabelblåsning.

Vi arbetar med den senaste tekniken och har spetskompetens inom optoskarvning, mätning och dokumentation. Dessutom utför vi allt ifrån långdistansnät till stads/lokala nätverk.

I vårt kvalitetssystem ingår det bl.a. att vi kontinuerligt servar och kalibrerar våra svetsar. JG Optotech är ett litet företag som ger en nära och personlig service efter kundens behov. Företagets miljöpolicy går ut på att använda så miljövänliga produkter som möjligt, det är viktigt för oss att kunden får en bra kvalitet, med en lång livslängd på produkten.

Resurser: flera skarvvagnar samt ett fordon som är inrett för att göra utomhusskarvar. Företaget äger en komplett maskinpark såsom: fibersvetsar (singel & ribbon), OTDR (1310, 1550 & 1625nm), effekt meter (1310, 1550 & 1625nm). Vid stora projekt har vi fordon, skarvvagnar och instrument d.v.s. vi är självförsörjande och har möjlighet att ställa upp med 4-8 man ifall det skulle behövas.

Vår personal har "Arbete på väg-" samt ESA-utbildning.